Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Mobil- og bredbåndsdækning

Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet arbejder for god mobil- og bredbåndsdækning i Danmark. Det er en forudsætning for vækst i vores mange lokalsamfund, at der er adgang til en tidssvarende digital infrastruktur.

Mobildækning

I Danmark har vi generelt god mobildækning. Der er dog stadig områder, hvor der er plads til forbedringer i mobildækningen. Det er en prioritet for regeringen at få en bedre mobil- og bredbåndsdækning i de dele af landet, som har en dårlig dækning i dag.  

Regeringen og teleforligskredsen blev i juni 2016 enige om de områder, der skal sikres bedre mobildækning i Danmark.

I alt får 2185 husstande, virksomheder og sommerhuse adgang til en mobil bredbåndsforbindelse med en downloadhastighed på mindst 30 Mbit/sekund, en uploadhastighed på mindst 3 Mbit/sekund samt taledækning. Dækningskravet skal senest være opfyldt i december 2019. Regeringen vil også stille dækningskrav ved de kommende frekvensauktioner.


Bredbåndsdækning

Danmark ligger allerede i toppen i EU, når det gælder udbredelsen af bredbånd generelt. Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet arbejder på at øge bredbåndsdækningen i Danmark yderligere.

84 pct. af alle boliger og virksomheder har adgang til mindst 100 Mbit/s download. 95 pct. af alle boliger og virksomheder har adgang til bredbånd med 10 Mbit/s download og 1 Mbit/s upload (10/1 Mbit/s).

På hjemmesiden www.tjekditnet.dk kan man helt ned på adresseniveau finde ud af, hvilken hastighed, der kan fås, og hvilken teleudbyder, der kan levere bredbåndsforbindelsen. Hjemmesiden tilbyder også et værktøj, hvor man kan måle hastigheden på sin nuværende bredbåndsforbindelse.

 

Bredbåndspuljen

Bredbåndspuljen giver mulighed for at søge om økonomisk støtte til bredbåndsprojekter i lokalområder, hvor der i dag er dårlig dækning, og hvor der ikke er udsigt til, at der kommer bedre dækning i de nærmeste år.

Puljen er målrettet sammenhængende områder af boliger, virksomheder og/eller sommerhuse, der ikke har adgang til maksimalt 10 Mbit/s download og 2 Mbit/s upload. Det er en forudsætning for at søge om tilskud, at der for hver adresse, der søges om tilskud til, er en egenfinansiering på minimum 2.000 kr.


Man søger bredbåndspuljen hos Energistyrelsen

 

Mere information

Læs mere om telefoni og bredbånd på Energistyrelsens hjemmeside

Telefoni og bredbånd

Tjek dine muligheder for internethastighed på

www.tjekditnet.dk

Kontakt

Thor Iversen

Specialkonsulent
Forsyningskontor II