Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Nordic Clean Energy Week

Klima Energi Globale samarbejder EU

Fra den 21. - 25. maj 2018 danner København og Malmø rammen om, Nordic Clean Energy Week, som skal accelerere verdens omstilling til vedvarende energi. Deltagerne er beslutningstagere, ministre, virksomheder, investorer, forskere og eksperter inden for energiområdet fra verdens største økonomier.

Når deltagerlandene fra verdens største økonomier i slutningen af maj er samlet i København og Malmø, har Norden en vigtig platform for at nå ud til verden med bæredygtige, nordiske energiløsninger.

En central del af Nordic Clean Energy Week er det årlige ministermøde i Clean Energy Ministerial (CEM) og Mission Innovation (MI), som består af de fleste af verdens største økonomier samt Danmark, Norge, Sverige og Finland. Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet er i samarbejde med Sverige, Norge, Finland, EU-kommissionen og Nordisk Ministerråd vært for dette møde.

Tilsammen står CEM- og MI-landene for 75 % af de globale udledninger af CO2. Derfor er den grønne energiuge en vigtig begivenhed på vej mod at nå Paris-aftalens målsætninger om en fossilfri fremtid.

Samtidig er landene ansvarlig for 90 % af de globale energiinvesteringer, hvorved værtskabet kan give adgang til store eksportmarkeder.

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt:
”Værtsskabet giver os mulighed for at vise vores løsninger inden for grøn omstilling frem for verdens største økonomier. Samtidig er den grønne energiuge et vigtigt bidrag til at nå de globale klimamål.” 

Kontakt

Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet varetager Danmarks rolle som værtsland for Clean Energy Ministerial og Mission Innovation.
Kontakt:

Kontakt State of Green, hvis du eller din organisation er interesseret i at deltage i Nordic Clean Energy Week:

Nordic Clean Energy Week

Parallelt med ministermøderne i CEM og MI bliver der afholdt en lang række konferencer, møder og events om energi og bæredygtighed under titlen Nordic Clean Energy Week.

State of Green koordinerer Nordic Clean Energy Weekmed Vestas som hovedsponsor. Her kan offentlige og private virksomheder og organisationer vise fremtidens løsninger inden for vedvarende energi.

Læs mere om Nordic Clean Energy Week hos State of Green

Clean Energy Ministerial (CEM)

I Clean Energy Ministerial (CEM) mødes ministre og beslutningstagere, og fokus er på, hvordan man kan lære af hinandens gode erfaringer med bæredygtige energiløsninger.

CEM fokuserer på det praktiske samarbejde, udveksler gode erfaringer inden for grønne løsninger og involverer erhvervslivet.

Læs mere om CEM den 23. og 24 maj

Mission Innovation (MI)

Mission Innovation (MI) styrker forskningen inden for rene energiteknologier for at fremskynde en billigere grøn omstilling.

Mission Innovation er derfor et vigtigt bidrag til implementeringen af Paris-aftalen.

Læs mere om Mission Innovation

CEM - deltagende lande