Danmark har verdens bedste energisystem

Publiceret 06-12-2017
Klima Energi Globale samarbejder

Danmark er det land i verden, der samlet set har det bedste og sikreste energisystem. Det slår FN-organisationen World Energy Council fast i deres nye rapport, hvor de sammenligner 125 landes energisystemer.

Danmark kan for andet år i træk med stolthed tage imod æren som det land i verden, der har det bedste energisystem. Det fortæller den store og toneangivende undersøgelse af 125 landes energisystemer, som foretages af FN-organisationen World Energy Council.

”Det er med stolthed at jeg noterer mig, at Danmark kommer ud med det bedste energisystem i verden. Det understreger, at vi fra dansk side har fundet en stærk kombination af forsyningssikkerhed, grøn omstilling og billig energi,” siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V).

World Energy Councils rapport sammenligner data fra 125 lande verden over. Der bliver målt på tre succeskriterier for vores energisystem: Hvor stabil er energiforsyningen? Hvor grøn er den? Og er den billig og tilgængelig for alle? På alle tre kriterier scorer Danmark topkarakteren ”A” i rapporten.

”Danmark er ikke kommet sovende til denne førsteplads. Det skyldes først og fremmest, at vi i Danmark har haft et bredt politisk samarbejde om vores grønne omstilling og energipolitik siden energikriserne i 1970’erne. Det er en position, som vi skal gøre alt for at bevare i årene fremover. Også når vi straks i det nye år skal forhandle en ny energiaftale på plads i Folketinget,” siger Lars Chr. Lilleholt.

Man kan læse hele undersøgelsen og se resultaterne af World Energy Councils rapport her: https://trilemma.worldenergy.org/

 

Fakta om de seneste energipolitiske initiativer:

  • Investeringer for 1 mia. kr. i vind og sol i 2018 og 2019 (giver mere grøn energi)

  • Erhvervspakke med sænkelse af elvarmeafgift (øger anvendelse af grøn energi)

  • Afskaffelse af PSO-afgift (øger anvendelse af grøn energi)

  • Flere penge til forskning (udvikler nye energiløsninger)

  • Bygger verdens største elkabel Viking Link (styrker forsyningssikkerhed)

  • Danmarkshistoriens første forsyningsstrategi (styrker forsyningssikkerhed)

 

Kontakt:

Pressechef Jesper Caruso, / 41 72 91 84