Udfordring til studerende: Kom med bud på fremtidens bæredygtige energisystem

Publiceret 24-10-2018

Hjælp os med at komme nærmere fremtidens bæredygtige energisystem – det er den udfordring, som studerende på DTU og andre uddannelsessteder i weekenden 26.-28. oktober får fra Energinet og Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.

Weekendens udfordring er arrangeret af DTU Skylab og er en del af en Open Innovation-X weekend, der fra den 26. -28. oktober inviterer studerende til  hackathon om bæredygtighed. Grundfos, Novozymes, Energi- Forsynings- og Klimaministeriet, KOMBIT og Ingrediensforum har sammen stillet fire udfordringer, som de studerende kan gribe.

Den præcise udfordring fra Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet og Energinet lyder:   

Hvordan kan vi skabe et mere bæredygtigt energisystem og derigennem bidrage til målene om hhv. 55 pct. vedvarende energi i 2030 og uafhængighed af fossile brændstoffer i 2050?

Pris til vinderne

Efter 48 timers intenst arbejde præsenterer de forskellige teams af studerende deres løsninger. Vinderteamet bliver kåret den 6. november og modtager en pris på 30.000 danske kroner. Vinderne bliver blandt andet fundet ud fra forskellige kriterier som præsentation af løsningen, finansieringsmodel, kreativitet, realiserbarhed og effekt. Og så vil det derefter vise sig, om løsningen også kan bæres videre ud i virkeligheden.

Om DTU Skylap og Oi-X

DTU Skylab er blandt andet sat i verden for at bygge bro mellem teori og praksis. DTU Skylab fokuserer blandt andet på at give de studerende mulighed for at arbejde med innovation og iværksætteri på tværs af deres forskellige fagområder. Oi-X weekenden i oktober er derfor et ud af flere tiltag fra DTU Skylap. Det er første gang, Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet er med til at stille en udfordring.

 

 

Kontakt:
Kommunikations- og pressemedarbejder Kirsten Tode, email: kirto@efkm.dk, telefon: 41729021

  • Klima for skoleelever

  • Brexit

  • Klima- og luftudspil

  • Energiaftale 2020-2024

  • Eksportstrategi

  • Forsyningsstrategi